Mange øjenlidelser kan bedres med akupunktur 

Synet er den vigtigste af menneskers sanser. Bliver man ramt af en lidelse på øjnene, har det store konsekvenser på mange fronter.

Flere øjenlidelser har den normale lægevidenskab ikke så mange muligheder for at behandle. Derfor forsøger mange sig med akupunktur behandlinger og dette ofte med rigtig gode resultater. Blandt de øjenlidelser der kan behandles med akupunktur er AMD, Grøn Stær og Retinitis Pigmentosa.

Akupunktur er  en alternativ behandlingsmetode, der stammer fra Kina og andre dele af Fjernøsten. Princippet er, at der anvendelses nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Disse punkter er specifikke områder i huden, som stimuleres med nålene og dermed stimuleres nerver, muskler og bindevæv til en helbredende virkning.

Øjensygdommen AMD (Aldersrelateret macula degeneration) er en lidelse, hvor synet gradvist bliver dårligere og dårligere. Den normale lægestand har ingen behandling, men hos klinikken Boel Akupunktur har de gode erfaringer, og kan ikke bare forsinke den dårlige udvikling, men også gøre synet bedre igen. Ved Grøn Stær mister man typisk synet yderst i synsfeltet, og får dermed kikkertsyn. En meget alvorlig øjenlidelse, da den ubehandlet næsten altid fører til total blindhed. Også her er der opnået store resultater med behandling via akupunktur. Retinitis pigmentosa starter med besvær med at orientere sig i mørke, hvorefter der kommer indsnævring af synsfeltet, mens det skarpe syn i midten bliver ramt til sidst. Også over for denne lidelse har de hos Boel Akupunktur rigtig gode erfaringer med akupunkturbehandling.

Hos Boel Akupunktur har de behandler mere end 8000 patienter for øjenlidelser.