Hvad er akupunktur

Akupunkturen er kunsten at sætte nåle i kroppens meridianer og energicentre, så kroppen igen kan fungere som den skal. Akupunktøren arbejder målrettet på at sætte sine nåle, så de kan rette op på ubalancer, som måtte være i kroppen og dermed få kroppen til at fungere normalt.

Som så meget andet i traditionel kinesisk medicin, så handler akupunktur om balance, balance mellem mennesket og universet, Yin og Yang.

I de meridianer, som akupunktøren arbejder med, flyder det, som kineserne kalder QI, og som vi vil kalde livsenergi. Det er den livsenergi, som skal kunne flyde frit, for at kroppen kan fungere optimalt. 

Når kroppen er i balance, og QI flyder frit, så er der ikke nogle problemer i kroppen, og både krop og sind vil fungere normalt.

Når der sket noget med kroppen, så er der stor forskel på måden vestlig og kineisk medicin virker, hvor vestlig medicin ofte behandler symptomer, så vil kinesisk medicin forsøge at bedre tilstanden i kroppen og forsøge at rette op på tilstanden, så kroppen igen kan fungere normalt.

I samspil er der gode muligheder for, at de to medicinformer kan opnå meget gode resultater og være med til at sikre, der er styr på kroppen og sjælen.